Call for Challenges

Over Koor&Stem vzw

Koor&Stem vzw is het aanspreekpunt voor koren en vocale muziek. Dirigenten, zangers en bestuursleden van amateurkoren kunnen bij ons terecht voor advies, vorming en podiumkansen. We verenigen meer dan 1000 koren in heel Vlaanderen. Met verschillende projecten en initiatieven ondersteunen en promoten we het samen zingen. Zowel binnen als buiten de koorwereld, in het onderwijs, in de zorgsector en tot over de landsgrenzen heen.

Formuleer enkele beleidsaanbevelingen voor een amateurkunstenorganisatie met meer dan 1.000 aangesloten verenigingen.

Diversiteit en inclusieMaatschappelijke impact
CultuurMaatschappijwetenschappenMenswetenschappen

Gezocht: strategische en operationele doelstellingen (beleidsperiode 2027-2031). Duik mee in een grote dataset van een kwantitatief onderzoek bij meer dan 1.000 koren in Vlaanderen dat plaatsvond in de zomer van 2024 en bepaal mee de volgende stappen richting een nóg meer toegankelijke koorwerking in Vlaanderen.

Beschrijving van het probleem/de opdracht

Zingen is een heel laagdrempelige, toegankelijke activiteit. Zingen maakt deel uit van ieders leven. In iedere cultuur, in iedere levensfase zijn mensen aan het zingen. Om te zingen heb je eigenlijk ook niks nodig. Als zingen dan toch zo'n laagdrempelige activiteit is, waarom voelt niet iedereen zich dan welkom om aan te sluiten bij een koor? We onderzoeken de drempels die een koorwerking (als gestructureerde vorm van 'samen zingen') met zich meebrengt, welke inspanningen koren reeds doen op vlak van het verlagen van drempels en gaan op zoek naar het interne draagvlak bij koorbesturen om bepaalde inspanningen wel of niet te doen.

De verwachtingen van de oplossing

Samen met het beleidsteam 'inclusie en welzijn' bij Koor&Stem bekijken we graag de manieren om koren te sensibiliseren om in te zetten op het laagdrempelig(er) maken van hun koorwerking. We willen dat iedereen zich welkom voelt om zich aan te sluiten bij een koor. Adhv de conclusies uit dit kwantitatieve onderzoek willen we enkele strategische en operationele doelstellingen formuleren om in ons volgend beleidsplan (periode 2027-2031) verder te kunnen inzetten op sensibilisering en ondersteuning van de schitterende koorwereld die Vlaanderen kent. Wij verwachten van jou dat je de aangeleverde data analyseert, visualiseert, interpreteert en rapporteert. 

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

Dataverzameling vond plaats in de zomer van 2024; dataset is dus voorhanden om analyses op uit te voeren. Het huidige beleidsplan kan dienen als voorbeeld/raamwerk. Er zijn bij Koor&Stem enkele voltijdse krachten belast met thema's rond inclusie en welzijn, dus een vlotte opvolging en communicatie is verzekerd.

Opdracht

Is beschikbaar tot

september 30, 2024

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be