Call for Challenges

Over gemeente Brasschaat

lokaal bestuur in provincie Antwerpen vakantie regio Kempen

Gedrags-en motivatieonderzoek toerisme & recreatie

Diversiteit en inclusieDuurzaamheidGezondheid en welzijnKlimaatveranderingMaatschappelijke impactMobiliteit
CultuurEconomieGedrag

We verzamelen data rond gedrag en motivatie van toeristen, recreanten en toerisme aanbieders voor een analyse. De analyse kan verder uitgewerkt worden naar beleidsdoelstellingen.

Beschrijving van het probleem/de opdracht

Om in te zetten op een verduurzaming van toerisme is er data nodig met een bijhorende analyse. Op dit momenten meten we als kleine gemeente enkel weinig relevante data zoals bezoekers aantallen van attracties of events, aantal overnachtingen in logies,.... Naast regelgeving is inzicht in gedrag en motivatie een meerwaarde voor toekomstige ontwikkelingen. Zo kan je als gemeente inspelen op verwachtingen en trends. Gedragsonderzoek geeft berekende inzichten in relatie die mensen maken met bestemmingen. Dit kan ingezet worden voor politiek en industrie. Gedeelde verbeelding kan zorgen voor de uiteindelijke ervaringen bij toeristen en de aanbieders. Verwachtingen en imago zijn 2 dingen die we niet kunnen wijzigen. Dat zou een enorme impact hebben op de economie. Toerisme is een sector die wel de capaciteit heeft om plekken te veranderen in lijn van een eigen systematische ontwikkeling. Het is dus belangrijk om kennis op te doen rond het individu en dit te begrijpen (motivatie, perceptie, gevoelens,…)

De verwachtingen van de oplossing

een verzameling van data met een duidelijke analyse als stuurwiel voor toekomstige beleidsdoelstellingen

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

te bespreken naar noden van het project (zowel tijd als budget)

Gestructureerd probleem

Is beschikbaar tot

mei 31, 2024

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *