Call for Challenges

Over Scouts en Gidsen Vlaanderen

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

Heeft de pedagogische communicatie van Scouts en Gidsen Vlaanderen het gewenste effect?

Maatschappelijke impact
BestuurCommunicatieInformatietechnologieMaatschappijwetenschappenMenswetenschappenOpvoeding

Met kwantitatief onderzoek willen we nagaan in welke mate we vooropgestelde doelstellingen behalen met ons huidige aanbod aan pedagogische communicatieproducten. Daarna willen we bekijken of en hoe we ons aanbod kunnen aanpassen om eventuele niet-gerealiseerde doelstellingen toch te bereiken.

Beschrijving van het probleem/de opdracht

Als Scouts en Gidsen Vlaanderen bieden we een brede waaier aan pedagogische communicatieproducten (tijdschriften, handboeken, brochures, spelmateriaal, digitaal aanbod...) aan. Elk van die producten beoogt bepaalde doelstellingen. Met kwantitatief onderzoek willen we nagaan in welke mate we met ons aanbod die doelstellingen bereiken en hoe we dat aanbod eventueel kunnen aanpassen om niet-gerealiseerde doelstellingen toch te bereiken.

De verwachtingen van de oplossing

  • We willen scherpstellen welke communicatiedoelstelling of -effecten we op het terrein vooropstellen per product.
  • Vervolgens willen we nagaan of we met ons aanbod de doelgroepen daartoe beïnvloeden en zo in groepen, takken en hun omgeving de gewenste kwaliteit benaderen of verwezenlijken.
  • Op langere termijn kan deze kennis bijdragen aan motivatie van vrijwilligers en medewerkers om naar de toekomst producten te blijven realiseren die worden gewaardeerd.

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

Ondersteuning vanuit, in samenwerking en samenspraak met onze structuren: studiedienst, communicatiedienst, betrokken vrijwilligers...; terugbetaling vervoersonkosten

Gestructureerd probleem

Is beschikbaar tot

december 31, 2024

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be