Call for Challenges

Over Thuis in de wijk

we onderzoeken en versterken leefbaarheid in kwetsbare buurten. Thuis in de wijk is een organisatie dat zonder middelen helaas verder heel veel engagement opneemt zodat bewoners in een sociaal app kunnen samenkomen en elkaar kunnen versterken, empoweren, praten rond armoedeproblematieken en opvoedingsondersteuning met een brede context. Er is ook een spelotheek, vrouwenwerking en meisjeswerking aanwezig.

hoe kunnen kleine organisaties de race voor subsidies tov grote organisaties ook behalen of erkend worden

Diversiteit en inclusieMaatschappelijke impact
BestuurCommunicatieCultuurMaatschappijwetenschappenMenswetenschappenOpvoedingRecht

omdat we een kleine organisatie zijn of niet zo groot maar daarom niet minder sterk dan andere grotere organisaties zien we helaas dat andere organisaties zeer snel in concurrentie gaan of ook ons durven viseren. als startende organisatie heb je echter wel zeer veel engagement en talenten en bereik je ook zeer sterke trajecten.

Beschrijving van het probleem/de opdracht

In het sociaal werkveld zijn er helaas moeilijke trajecten ikv behalen budgetten. Het is niet eenvoudig en er is geen duidelijke lijst dat je kan afvinken. Wat kan je als startende organisatie doen om toch niet dreigen te stoppen of te verzinken tegen de concurrerende sociale werkveld.

De verwachtingen van de oplossing

/

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

We willen handvaten voor ook andere organisaties in gent die aan het verzinken zijn en niet de nodige erkenning krijgen terwijl ze veel werk leveren. Hoe komt het dat de grote organisaties heel veel omzet kunnen hebben? En hoe komt het dat zelfs ambtenaren hun neutraliteit niet genoeg kunnen bewaren?

Ongestructureerd probleem

Is beschikbaar tot

april 26, 2024

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be