Call for Challenges

Over we are

Unlock your innovation with software. We build cutting-edge software products for start-ups and SMEs, with our lean and user-centric framework. Based in Ghent, the team builds and guides innovative solutions tailored to your business needs. To prepare your technology for tomorrow, you can't work like you did yesterday. So let's get in touch!

Hoe kunnen we een jonge B2B onderneming zo sterk mogelijk uitbouwen om vroeg in te kunnen zetten op internationalisatie?

BestuurCommunicatieEconomieInformatietechnologieIngenieurswetenschappen

Groeien kan op veel verschillende manieren, internationaliseren is daar 1 van. Wij exploreren graag onze opties om zo vroeg en snel mogelijk te gaan internationaliseren.

Beschrijving van het probleem/de opdracht

Als jong bedrijf zijn we continu op zoek naar manieren om te groeien. Groeien kan als bedrijf een hele waaier aan betekenissen hebben. Internationalisatie is voor veel B2B bedrijven vaak een latere stap in het groeiproces, maar aangezien wij niet gebonden zijn aan de locatie van onze klanten, exploreren wij dit graag nu al. Internationaliseren is uiteraard niet iets dat vanzelf gaat en er komen veel verschillende aspecten bij kijken. Vragen zoals welke markt we moeten proberen betreden, op welke manier we dit doen, welke cultuurverschillen onze aandacht vereisen, hoe we dit op juridische en economische wijze moeten aanpakken… blijven voorlopig nog onbeantwoord. Daarnaast, gezien de groeifase van het bedrijf, zal er wellicht op een andere en creatieve wijze dienen gekeken te worden naar internationalisatie.

De verwachtingen van de oplossing

De opdracht kadert voornamelijk in het uitgebreid onderzoeken van de mogelijke pistes, analyseren van opportuniteiten, deze gaan documenteren en mogelijks gaan uitvoeren. Maar bovenal wordt de student gevraagd om creatief na te denken, de bedrijfscontext in rekening te brengen, en op deze manier op een frisse manier naar internationalisatie te kijken.

Het onderzoek dient uiteindelijk te leiden tot een plan van aanpak die in verschillende fases beschrijft hoe er naar internationalisatie toe gewerkt dient te worden, hoe deze dient te worden uitgevoerd en wat de verwachte impact zal zijn.

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

De student zal in rechtstreeks contact staan met 1 van de oprichters van de onderneming en op deze manier alle nodige informatie ontvangen. Regelmatige (online of fysieke) contactmomenten zijn steeds mogelijk. Indien plaats op kantoor, kan er ook steeds een werkruimte worden voorzien. Er zijn weinig tot geen financiële middelen voorzien voor onkosten, maar wij kunnen dit steeds bekijken indien deze van belang kunnen zijn voor de beoogde doelstelling.

Gestructureerd probleem

Is beschikbaar tot

december 29, 2023

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be