Call for Challenges

Over Back on Track Belgium vzw

Vzw dat ijvert voor meer en comfortabelere nachttreinen van en naar Brussel

Hoe zien de slaaprijtuigen van de nachttrein anno 2020 / 2030 /…. er uit?

Circulaire economieDuurzaamheidIndustrie 4.0KlimaatveranderingMaatschappelijke impactMobiliteit
Industriële wetenschappenIngenieurswetenschappen

De huidige nachttreinrijtuigen zijn meestal tientallen jaren oud en niet meer aangepast aan de huidige eisen van reizigers. Dit houdt potentiële reizigers nog vaak tegen om de nachttrein te nemen. Maar wat als deze oude indelingen eens helemaal herdacht werden in functie van huidige en toekomstige eisen?

Beschrijving van het probleem/de opdracht

Vanuit Brussels Airport en Charleroi vertrokken in februari 2020 alleen al door twee vliegtuigmaatschappijen 670 vluchten naar Europese hoofdsteden uitgevoerd maar maar een handvol nachttreinen die nog eens moeilijk te boeken zijn.. Meer en meer burgers geven in deze postcoronatijd ‘een andere mobiliteit’ de kans maar het nachttreinnetwerk is bijna volledig gedesintegreerd. Bovendien zijn de huidige rijtuigen meestal al tientallen jaren oud en niet meer aangepast aan de huidige eisen van reizigers. Dit houdt potentiële reizigers nog vaak tegen om de nachttrein te nemen. Maar wat als deze oude indelingen eens helemaal herdacht werden in functie van huidige en toekomstige eisen?

De verwachtingen van de oplossing

Een idee van hoe de rijtuigen voor de nachttreinreizigers moeten uitzien om hen (meer) de nachttrein laten gebruiken.

De ondersteuning die de organisatie kan bieden

Inzichten, nuttige contacten

Gestructureerd probleem

Is beschikbaar tot

september 18, 2025

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be