Call for Challenges

Over dit vak

Bachelorproef

Vakoverschrijdend projectvak waarin studenten in groep een oplossing uitwerken voor een praktisch probleem in het brede vakgebied van de elektromechanica en elektrotechniek.

Ik zoek een opdracht voor 3de jaar industrieel ingenieur elektromechanica en elektrotechniek

DuurzaamheidEnergieGrondstoffen en materialenIndustrie 4.0Maatschappelijke impact
Industriële wetenschappen

De studenten

Derde bachelorstudenten uit de opleiding industrieel ingenieur elektromechanica (met major elektromechanica of major elektrotechniek en automatisering). Tijdens hun tweede bachelorjaar en het eerste semester van het derde bachelorjaar hebben ze al (basis)kennis verworven over machinebouw, elektrotechniek en automatisering.

De taken of stappen die studenten ondernemen

Studenten werken in groep (3 studenten elektromechanica en 3 studenten elektrotechniek) samen een oplossing uit voor een praktisch probleem uit het brede vakgebied van de elektromechanica en elektrotechniek en integreren daarbij hun (theoretische) kennis die ze eerder hebben opgedaan.

De (door een bedrijfspartner of het lesgeverskorps) gedefinieerde opdracht dient om tal van disciplines waarmee de studenten tijdens de ontwerpfase en uitvoeringsfase mee te maken hebben, aan te koppelen. Deze zijn onder meer: sterkteleer, machine-elementen, CAD ontwerpen, eindige-elementen analyse, productietekenen, selecteren van aandrijfsystemen, PLC, laagspanningsstudies, steeds met aandacht voor veiligheid en duurzaamheid.

De verwachtingen van de lesgever voor de organisatie

Voorafgaand aan project (oktober - december): overleg met betrokken lesgevers over projectopdracht

Tijdens project (februari - mei): kan op verschillende manieren, waaronder:

  • Informatie voorzien
  • Bedrijfsbezoek
  • Evaluatie
  • Gastlessen

Voorbeelden

  • Innovatief ondergronds parkeersysteem
  • Rollercoaster
  • Machinebouw in voedingsindustrie
Gestructureerd probleemOpdracht

Omvang van het project

Groot

Periode

2de semester

POTENTIËLE MATCH?

Geïnteresseerd om meer te weten, of heb je vragen? Laat hier je bericht achter en beschrijf waarom je interesse hebt. Indien je eigen vak/uitdaging hiervoor geschikt is en online staat, kan je er in je bericht naar verwijzen.

Je ingevulde contactgegevens zullen samen met dit bericht verstuurd worden naar de contactpersonen. Zij kunnen daarna contact met jou opnemen.

Bericht *
Uw naam *
Uw email *
Uw telefoonnummer
Organisatie / Faculteit / Vakgroep
Over uw organisatie / faculteit / vakgroep
Website

Vragen? Contacteer callforchallenges@ugent.be